TRUCUL lui Sorin Bontea pentru cele mai suculente sarmale. Ce recomandă celebrul Chef

TRUCUL lui Sorin Bontea pentru cele mai suculente sarmale. Ce recomandă celebrul Chef
Trucul pentru cele mai suculente sarmale, sursa foto: Facebook
Publicat: 11/11/2024, 12:42

Care este trucul lui Chef Sorin Bontea pentru cele mai suculente sarmale. Iată ce recomandă celebrul Chef de la MasterChef.

Fără îndoială, sarmalele sunt un preparat clasic în bucătăria românească, prezent pe mesele de sărbătoare și la reuniunile de familie. Fiecare bucătar are propriile trucuri, Chef Sorin Bontea nu face rabat de la regulă. El știe ce trebuie făcut pentru ca sarmalele să își păstreze aroma cât mai mult timp și să fie suculente.

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată de porc (poate fi și amestec cu vită, pentru o textură mai fermă)
  • 100 g orez
  • 2 cepe medii, tocate mărunt
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • Sare și piper după gust
  • Cimbru uscat
  • Frunze de varză murată
  • 3-4 frunze de dafin (ingredientul cu rol special)
  • Ulei (aproximativ 2 linguri)
  • 500 ml suc de roșii
  • Apă sau supă de carne (aproximativ 1 litru)
  • Afumătură (opțional)

Mod de preparare

Se începe mai întâi prin a se căli ceapa tocată mărunt. Se pune o tigaie pe foc mediu, se adaugă puțin ulei și se călește ceapa până devine translucidă. Acest pas va intensifica gustul și va adăuga o dulceață ușoară umpluturii de sarmale. Într-un bol mare, se adaugă carnea tocată, ceapa călită, orezul, pasta de tomate, sare, piper și cimbru. Se pun apoi frunzele de dafin, dar ele vor fi adăugate printre sarmale, atunci când vor fi puse la fiert. Se amestecă bine toate ingredientele, în așa fel încât aromele să se îmbine armonios.

Se spală apoi frunzele de varză murată pentru a îndepărata excesul de sare. Dacă frunzele sunt prea mari, ele se taie în bucăți potrivite pentru rularea sarmalelor. Se ia câte o lingură de umplutură și se pune pe o frunză de varză. Se împăturește frunza în așa fel încât umplutura să fie total neacoperită și să nu se desfacă în timpul fierberii. Se procedează la fel până se termină toată compoziția.

La baza oaleu se pun un strat de varză tocată și câteva frunze de dafin. Se așază sarmalele în oală, în straturi, adăugând câteva frunze de dafin între straturi pentru un plus de aromă. Se toarnă sucul de roșii și apă sau supă de carne peste sarmale, până când acestea sunt complet acoperite. Astfel, lichidul va ajuta sarmalele să fiarbă uniform și să absoarbă aroma tuturor mirodeniilor.

Aici intervine trucul lui Sorin Bontea. Se pune oala pe foc mic și se lasă sarmalele să fiarbă circa 2-3 ore. Astfel, Cheful recomandă fierberea lentă, pentru ca aromele să se dezvolte și să pătrundă mai bine în carne. Se verifică periodic sarmalele pentru ca lichidul să nu scadă prea mult și se completează cu apă sau supă, dacă este necesar.

CITEȘTE ȘI:

Secretul SARMALELOR moldovenești. Ingredientul care nu poate lipsi din rețetă

Cum se prepară cele mai bune SARMALE, fără să se rupă sau să fie prea moi. Cât timp se lasă la fiert, în funcție de carne

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Spania a amendat mai multe companii aeriene low-cost pentru practici abuzive. Ryanair a primit cea...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Locul din România în care Creatorul a împărțit muritorilor o bucățică de cer. E binecuvântat
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Autoritățile italiene au recuperat artefacte în valoare de 8 milioane de euro excavate ilegal